‘Xiaomi hint naar Pocophone F2 over 6 maanden’

Xiaomi's submerk Poco heeft met de Pocophone F1 een razendsnel vlaggenschip op de markt gezet voor een zeer concurrerende prijs. De smartphone lijkt de leegte in te vullen die de steeds duurdere wordende OnePlus achterlaat. Het ziet ernaar uit dat Xiaomi ook dezelfde cyclus als de oorspronkelijke prijsvechter.

Sinds de introductie van de OnePlus 3 is de smartphonefabrikant begonnen met het halfjaarlijks uitbrengen van nieuwe toestellen. Bij OnePlus zetten ze bij de 2e variant in het jaar een T achter de naam. Het is algemeen bekend dat T-versies slechts een minieme verbetering zijn en nieuwe cijfer-versies voor grootse verbeteringen staat. Een advertentie van Xiaomi in Indië duidt erop dat het in ieder geval net zoveel smartphones wil uitbrengen als haar concurrent.

Xiaomi hint naar Pocophone F2

Topman Manu Kumar Jain van Xiaomi India is niet vies van het promoten van zijn eigen materiaal. Vrij recent plaatste hij een tweet over een speciaal Pocophone F1 terugkoopactie. Koop je een Pocophone F1, dan kost deze je in Indië omgerekend ongeveer 260 euro. Met de nieuwe kortingsactie krijg je al een kleine 20 euro korting, maar bij inlevering van het toestel voor een nieuwe Pocophone na 6 tot 8 maanden krijg je ook nog eens 70 procent van de originele waarde terug.

Dit zou de totale kosten voor het gebruiken van de Pocophone F1 naar nog geen 70 euro brengen. Hoewel de actie natuurlijk niet zo heel interessant voor mensen buiten Indië, is het wel opvallend dat er in de advertentie al verwezen wordt naar een nieuwe Pocophone. Gezien de relatief korte levenscyclus die smartphones van Xiami's grootste concurrent (OnePlus) in dit segment hebben, is het echter verklaarbaar dat ze met Poco eenzelfde structuur aanhouden. Of Xiaomi de prijs van haar Pocophones na verloop van tijd ook zal laten stijgen is afwachten geblazen.

(Via)

Bekijk het volledige artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *