Simlock Vrije Telefoons

Simlock vrije telefoons zijn telefoons die niet beschikken over een simlock en waar je ieder gewenst simkaartje in kunt doen, ongeacht bij welke telecom provider je bent aangesloten. Je kunt hiermee dus zelf kiezen of je bij je huidige provider blijft of naar een ander overstapt.

Wat is een simlock?

Een simlock is een stukje software, een soort van blokkade in je mobiele telefoon dat controleert of de SIM die wordt gebruikt wel bij de provider hoort. Is dit niet het geval dan zal de telefoon weigeren. Met andere woorden, de aanbieder wil zien te voorkomen dat de bezitter van de gsm telefoon gaat bellen met een simkaart via een andere provider. De reden dat telecom aanbieders geen simlock vrije telefoons leveren is enkel en alleen om ervoor te zorgen dat je als klant bij hen blijft.

simlock vrije telefoon

De werking van een simlock en de verplichting van simlock vrije telefoon

De zogeheten simkaart wordt geplaatst in de telefoon en maakt het mogelijk met je gsm te bellen. Sim staat voor Subscriber Identity Module en bevat enkele gegevens van de bezitter van de telefoon. Denk hierbij aan je 06-nummer en de naam van de provider. Een gsm wordt door de simlock goedkoper gemaakt, omdat de provider zeker weet dat de klant, in ieder geval voor een jaar, niet overstapt naar de concurrent.

Echter, na een jaar is de telecomaanbieder verplicht om de simlock te verwijderen van je telefoon en hij mag daar bovendien geen kosten voor rekenen. Klanten kunnen dan vervolgens zelf bepalen of zij met hun simlock vrije telefoons tevreden zijn bij hun huidige aanbieder of dat zij overstappen naar een andere provider.

Ben ik in het bezit van simlock vrije telefoons?

Niet alle mobiele telefoons zijn uitgerust met een simlock. Je kunt eenvoudig controleren of jouw gsmtoestel behoort tot de groep simlock vrije telefoons door er een simkaartje van een andere netwerkprovider in te stoppen. Wanneer je telefoon normaal functioneert, dan ben je in het bezit van een simlock vrije gsm. Geeft het toestel een melding, bijvoorbeeld ‘Sim Geweigerd’ of ‘Netwerkcode fout’, dan is je telefoon geblokkeerd en kun je geen gebruik maken van een andere simkaart.

Wil je online een simlock vrije gsm aanschaffen, bekijk dan het aanbod, vergelijk prijzen of wacht tot er een goede aanbieding voorbij komt. Je kunt in de online telecom webshops absoluut je voordeel doen tijdens je zoektocht naar simlock vrije telefoons.