Nokia 6 (2018) arriveert in Nederland voor 279 euro

Eind 2016 introduceerde HMD Global de Nokia 6. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en heeft de middenklasser een opvolger gekregen: de Nokia 6 (2018). Je haalt hem vanaf nu in huis voor een scherpe prijs van 279 euro.

Nokia is weliswaar smartphonemaker af, maar het merk is allesbehalve dood. HMD Global en FIH Mobile, hier ook wel beter bekend als Foxconn, bliezen de merknaam in 2016 nieuw leven. Afgelopen jaar kwam het pas echt goed van de grond. Dat jaar verscheen het ene na het andere Nokia-toestel in ons land. Denk bijvoorbeeld aan de Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 8.

De Nokia 6 was een gewilde telefoon. Tot overmaat van ramp liep de levering van de eerste lading keer op keer vertraging op. In oktober, een jaar na de officiële introductie, was hij pas verkrijgbaar in ons land. HMD Global heeft hier van geleerd en maakt dezelfde fout niet nog een keer. En dat blijkt wel: de opvolger van vorig jaar is vanaf nu verkrijgbaar in ons land.

Over de Nokia 6 (2018)

Net als zijn voorganger is de Nokia 6 (2018) gemaakt van één blok metaal uit de Aluminum 6000 Series, een materiaalsoort die je misschien nog van de wat oudere iPhones kent. Dat betekent dat hij wederom een oerdegelijk design heeft. Een edge-to-edge display heeft de nieuwste aanwinst van HMD Global helaas niet. Door zijn fraaie accenten ziet hij er wel super strak uit.

Aan de voor- en achterkant vinden we een camera met lenzen van Carl Zeiss. De echte verandering vinden we onder de motorkap. HMD heeft de rekenkracht behoorlijk opgevoerd door de Snapdragon 430 van vorig jaar te vervangen door de Snapdragon 630. De hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit zijn gelijk aan vorig jaar. Nieuw is het feit dat de Nokia 6 (2018) deelneemt aan het Android One programma van Google. Dat betekent dat je twee jaar lang Android-updates ontvangt en maar liefst drie jaar beveiligingsupdates. Deze week bewees HMD dat ze deze commitment serieus neemt: zo ontvingen de Nokia 1, Nokia 3, Nokia 5 en originele Nokia 6 allerlei updates.

Belangrijkste specificaties Nokia 6 (2018)

  • 5,5 inch IPS LCD-display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en Corning Gorilla Glass 3
  • Qualcomm Snapdragon 630 octa-core processor die geklokt is op 2,2 GHz
  • 3 GB RAM en standaard 32 GB geheugen (uitbreidbaar met microSD-kaart)
  • 16-megapixelcamera met PDAF en dual-tone flitser achterop, 8-megapixelselfiecamera aan voorzijde
  • Draait van meet af aan op Android 8.0 Oreo (Android One)

Prijs

De Nokia 6 (2018) is los te koop voor 279 euro. Je kunt hem vanzelfsprekend ook nemen bij een abonnement. De beste aanbiedingen vind je uiteraard hier op GSMinfo.nl.

Bekijk het volledige artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *