Nokia 3.1 uitgebracht in NL, leverbaar op 18 juli

De Nokia 3.1 is vandaag aangekondigd. Het toestel ligt over een week in de winkels en is nu al te bestellen. Opvallend is dat de prijs niet bepaald hoog ligt, terwijl je toch behoorlijk wat telefoon krijgt.

HMD heeft een nieuwe Nokia in Nederland op de markt gebracht, en ditmaal is het geen enorme klapper. Het is de bescheiden geprijsde Nokia 3.1 die zijn intrede op de telefoonmarkt doet. Met de schappelijke prijs van ongeveer 150 euro betaal je voor deze Nokia zeker niet de hoofdprijs. Hij is nu al te bestellen, maar HMD verwacht dat hij vanaf 18 juli kan worden uitgeleverd door de diverse webwinkels die het toestel nu al aanbieden.

nokia 3.1

Goed goedkoop

De Nokia 3.1 is zoals gezegd een tamelijk goedkope smartphone, en dat zie je ook terug in de specificaties. We zetten de belangrijkste hier kort voor je op een rijtje:

  • 5.2 inch beeldscherm met 720 bij 1280 pixels en Gorilla Glass 3
  • MediaTek 6750-chipset met octa-core processor en 2 GB werkgeheugen
  • 13 megapixel camera aan de achterkant, 8 megapixel selfiecamera met groothoeklens
  • Android 8 Oreo aan boord, Android One-editie
  • 16 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD

Het meest opvallende aan de Nokia 3.1 is natuurlijk de schappelijke prijs, maar de het design van de Nokia mag er ook wezen. Dat geldt over het algemeen voor alle toestellen die HMD de laatste tijd onder de Nokia-merknaam heeft uitgebracht. De Nokia 3.1 is leverbaar in drie verschillende kleuren: blauw/koper, zwart/chroom en wit.

Zoals gezegd komt de Nokia 3.1, die de opvolger is van de Nokia 3, op de markt op 18 juli. Ongeduldige kopers zullen dus nog een weekje moeten wachten. Bestellen kan uiteraard al wel nu, zodat je budgettoestel wellicht al op 18 juli bij je op de deurmat ploft. Met een adviesprijs van 149 euro kan je je daar moeilijk een buil aan vallen, denk ik zo.

Bekijk het volledige artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *