Losse Mobiele Telefoons

In deze tijd van internet telefoons met apps en allerlei functies lijkt een abonnement de aangewezen manier om met het toestel van je keuze aan de slag te gaan. Voor een bedrag per maand heb je het toestel immers vaak gratis of tegen een lager bedrag. Het is echter toch de moeite waard eens na te denken over het kopen van een losse mobiele telefoon en dan zelf een gunstige aanbieding te zoeken waarmee je hetzelfde kunt. In dit artikel leg ik uit waarom.

De prijs

Stel je neemt een voordelig abonnement voor twee jaar. Ongeacht de provider betaal je voor de meeste telefoons nog tussen de 100 en 300 euro. Hoe meer belminuten, sms bundel of internetvermogen je neemt hoe goedkoper het toestel wordt, maar hoe duurder de prijs voor je toestel. Bij de goedkope abonnementen zit je bovendien zo boven je limiet met dus duur bijbetalen. Daarnaast hebben de meeste abonnementen een ongelofelijk hoog aantal smsjes en telefoonminuten terwijl je met apps gratis of heel goedkoop kunt bellen en smssen. Je betaalt dan voor iets wat je nauwelijks meer gebruikt. Als je 24 maanden 30 euro betaalt (ongeveer het minimum maandabonnement met internet) dan ben je dus 720 euro kwijt na twee jaar. Als je tenminste niet in of naar het buitenland belt en geen servicenummers, want dat is weer extra. Voor minder geld heb je een losse mobiele telefoon en een simkaart met internetgebruik.

Tweede toestel

Stel dat je een abonnement hebt en beslist niet boven het quotum uit wilt gaan. Dan is een los mobiel toestel voor die extra telefoontjes of smsjes een stuk voordeliger dan het bijbetalen bij je abonnement. Daarnaast is het voor sommige mensen die afgelegen wonen wel handig, want soms heeft een andere provider een veel beter bereik en dan heb je in ieder geval de mogelijkheid bereikbaar te zijn. Dat tweede toestel hoeft helemaal niet veel te kosten, want hoeft alleen maar te kunnen bellen en smssen. Vaak heb je toestellen die al veel meer kunnen voor nog geen 30 euro simlockvrij.

Geen poespas

Tenslotte is er nog de mogelijkheid dat je een mobiele telefoon alleen maar wilt gebruiken om te bellen of gebeld te worden. In dat geval is een simlockvrij toestel zeker aan te bevelen, want dat maakt de keuze voor de goedkoopste aanbieders van beltegoed of simlockvrije abonnementen, ze zijn er al vanaf 2,50 per maand, wel heel makkelijk.

Er zijn dus redenen genoeg waarom je niet gelijk uit moet gaan van een abonnement omdat je toestel dan niets of weinig kost, maar met wat zoekwerk in het enorme aanbod van de diverse sites kom je een stuk goedkoper uit met losse mobiele telefoons.

Los toestel

Een nieuwe mobiele telefoon nodig, dan is het eerste wat je doet een kijkje nemen in de online GSM shops. Dit is namelijk de plek waar je niet alleen de goedkoopste mobiele abonnementen af kunt sluiten, maar waar je ook de goedkoopste losse toestellen online kunt kopen. Waar kun je een betere keuze maken voor een goed los toestel, dan gewoon lekker thuis achter je computer? Lees hier snel meer over de goedkoopste losse toestellen.

Waarom een los toestel kopen?

De mobiele telefonie branche is voortdurend in ontwikkeling. De ene nieuwe mobiele telefoon is nog niet uit of de andere staat alweer te popelen om op de markt gebracht te worden. Ook nieuwe termen als losse GSM, SIM-lock, smartphones, iPhones en wat al niet meer vliegen je om de oren. Het is daarom helemaal niet vreemd om eens te informeren naar wat dit allemaal betekent. Waarom zou je bijvoorbeeld een los toestel kopen? Met een los toestel wordt een mobiele telefoon bedoeld zonder abonnement. Dit betekent dat je elke SIM-kaart kunt gebruiken. Een SIM-kaart is een klein chipkaartje met daarop onder andere de gegevens van je provider. Wanneer je een simlockvrij los toestel online koopt, kun je elke simkaart van elke provider van mobiele abonnementen gebruiken.

Los toestel online kopen

Een los toestel online kopen is niet alleen een goed idee omdat het gewoon heel gemakkelijk is aangezien je er je huis niet voor uit hoeft, het is ook een goed idee omdat het meestal een stuk voordeliger is. De online mobiele telefoonshops kunnen zeer goed concurreren met normale winkels, omdat ze minder bedrijfskosten hebben. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het feit dat ze geen dure winkelpanden op strategische plekken in de stad hoeven te huren. Dan hebben we het nog niet gehad over al het winkelpersoneel waarop ze kunnen besparen. Dankzij al deze besparingsposten van online GSM winkels, kun je heel goedkoop online een los toestel kopen.

Losse mobiele telefoon

Losse gsm

Er is een verschil tussen het kopen van een losse gsm en het kopen van een mobiele telefoon met een abonnement. Losse mobieltjes bieden één voordeel en dat is dat in principe elke sim kaart gebruikt kan worden. Er zijn overigens wel een aantal providers, die de mobiele toestellen in het aanbod voorzien van een sim-lock. In dat geval werkt het toestel alleen met een sim kaart van de betreffende provider. Het online bestellen van een losse gsm betekent dat je alleen het toestel zult ontvangen. Dat is dus ideaal als je zelf uitermate tevreden bent over het prepaid bellen en je alleen maar een nieuwe losse gsm wilt kopen.

Losse mobiele telefoons

Als je op zoek bent naar een losse mobiele telefoon, dan kun je op zoek gaan naar een specifiek merk of provider. Je kunt echter ook rekening houden met het geld dat je wilt uitgeven aan de losse gsm en met de functionaliteiten waar het toestel minimaal over zou moeten beschikken. Gebruik je de mobiel voornamelijk om sms-jes te versturen en te bellen, dan kun je heel goedkoop uit zijn. Stel je echter meer eisen aan je nieuwe gsm, dan is het belangrijk om de functionaliteiten van meerdere mobiele telefoons met elkaar vergelijken om de beste losse gsm voor jouw persoonlijke situatie te kopen. Als je twijfelt tussen een aantal toestellen, dan heb je altijd de mogelijkheid om persoonlijke ervaringen van anderen met de gsm in te zien. Er worden namelijk regelmatig reviews geschreven over specifieke mobieltjes en daar kun jij je voordeel mee doen.

Online losse gsm kopen

Het is misschien overbodig om te melden, maar je kunt het beste je nieuwe losse gsm online kopen. Er worden niet alleen veel meer mogelijkheden geboden, dan in je één winkel zou kunnen vinden, maar je bent meestal ook nog eens voordelig uit. Bovendien hoef je geen overhaaste keuze te maken, maar kun je de tijd nemen om online de eigenschappen, merken en prijzen in het losse gsm aanbod te bekijken en te vergelijken.

Losse telefoon kopen

Een losse telefoon kopen betreft het aanschaffen van een gsm zonder dat daarbij een abonnement afgesloten wordt. Er wordt dus uitsluitend een losse mobiel verstrekt, waarbij de gebruiker zelf de keuze kan maken voor een simkaart. Overigens zijn er wel een aantal providers, waarbij je bij een losse telefoon kopen rekening moet houden met een simlock. Dit heeft tot gevolg dat het mobiele toestel uitsluitend zal werken met een simkaart van de betreffende provider. Maar als je dat weet kun je daar bij een losse telefoon kopen nu uiteraard rekening mee houden.

Tips losse telefoon kopen

Voordat je online een losse telefoon gaat kopen, zijn er een aantal aandachtspunten waarmee je rekening kunt houden. Zo is het nuttig om vooraf te bedenken waar je de losse gsm zonder abonnement vooral voor gaat gebruiken. Vind je het prettig om een gsm met toetsenbord te hebben of gaat je voorkeur uit naar een losse telefoon met een aanraakscherm. Als je de mobiel vooral voor het sms-verkeer en het bellen gebruikt, dan is het niet nodig om een dure smartphone met allerlei extra functionaliteiten aan te schaffen. Wil je juist wel op internet surfen, goede foto’s kunnen maken en e-mail verzenden, dan ligt het kopen van een smartphone uiteraard wel weer voor de hand. Zet dus voor een losse telefoon kopen eerst de zaken voor jezelf op een rijtje met betrekking tot wensen en voorkeuren.

Online losse telefoon aanschaffen

Het spreekt uiteraard voor zich dat je online een losse telefoon gaat kopen, want in de webwinkel vind je het grootste productaanbod van losse telefoons zonder abonnement. Je kunt altijd rekening houden met de prijs en in die prijsklasse het aanbod bekijken, dat binnen je budget voor een losse telefoon kopen geldt. Een losse telefoon kopen is bij uitstek geschikt voor degene die graag prepaid wil bellen om zo de kosten van het gebruik van de mobiel onder controle te houden.