LG brengt geen smartphones meer uit volgens vast schema

De Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft het een beetje gehad met het volgen van anderen. De innovatieve smartphone-maker gaat wat het uitbrengen van nieuwe toestellen betreft haar eigen plan trekken.

Ieder jaar is ongeveer hetzelfde opgebouwd wat betreft smartphone-releases. Er zijn ongeveer 3 grote beurzen waar smartphones worden aangekondigd die ook naar Europa komen. Een groot deel van de fabrikanten heeft op ieder van deze beurzen een toestel om aan te kondigen. Dat betekent dat het af en toe voorkomt dat een toestel iets sneller wordt afgemaakt dan goed is. Dit zorgt er ook voor dat een nieuw toestel niet heel veel anders is dan diens voorganger. Daarom gaat LG het vortaan anders doen.

LG topman Cho Sung-Jin liet in een persconferentie in Las Vegas weten dat LG voortaan smartphones uitbrengt als het daar tijd voor is. Met andere woorden, LG heeft er geen zin meer in om smartphones te presenteren met als belangrijkste reden dat anderen dat op dat moment ook doen. Het bedrijf gaat dus een eigen plan trekken per smartphone: als een toestel klaar is, wordt het gepresenteerd. LG wil er hiermee voor zorgen dat hun smartphones echt helemaal af zijn voordat ze gepresenteerd worden. De LG G6 werd vorig jaar gepresenteerd in 3 varianten voor 3 continenten, allemaal met belangrijke verschillen.

Completere line-up

Verder liet Cho nog weten dat LG van plan is om nieuwe varianten van bestaande smartphones uit te brengen in plaats van geheel nieuwe toestellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een LG V30+ of een LG G6 Compact. Op deze manier kan het bedrijf blijven innoveren zonder compromis, een innovatie kan volledig worden doorontwikkeld voordat deze geïmplementeerd wordt. Hopelijk komen er de komende jaren verschillende kampioenen uit de stal van LG.

(via)

Bekijk het volledige artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *