Huawei maakt 5 toestellen gereed voor Android 9 Pie

Dinsdagavond deed Google Android 9 Pie officieel uit de doeken. Met de nieuwe softwareversie richt Google zich op een betere gebruikservaring én het terugdringen van overmatig telefoongebruik. Hoewel op dit moment alleen Pixel-toestellen mogen genieten van Android Pie, is Huawei wel al bezig met de update.

Huawei heeft nog best wel een inhaalslag te maken wat betreft Android-updates. In de afgelopen jaren moest je namelijk geen smartphones van de Chinese fabrikant in huis halen wanneer je verzekerd wilde zijn van snelle en/of regelmatige updates. Met de nieuwe Huawei P20 (Pro) is het inmiddels bezig met een kleine inhaalslag gezien de maandelijkse beveiligingsupdates. Uit een bericht van een Huawei-official op Weibo blijkt dat ontwikkelaars al hard bezig zijn met Android 9 Pie.

Android 9 Pie-update in ontwikkeling

Er zouden op dit moment vier smartphones van Huawei achter de schermen draaien op een bètaversie van Google's nieuwe mobiele besturingssysteem. Volgens de official gaat het om de Huawei Mate 10 Pro, Huawei P20, Honor 10 en Honor View 10. Uiteraard is het aannemelijk dat met de Huawei P20 ook de P20 Pro wordt bedoeld, aangezien dit hét vlaggenschip van Huawei is voor 2018. De Huawei P20 Lite en Mate 10 Lite lijken vooralsnog de boot te missen.

huawei

Desalniettemin zal het waarschijnlijk nog wel even duren totdat de consument toegang zal krijgen tot Android Pie op zijn of haar Huawei-smartphone. De techgigant legt namelijk altijd haar eigen EMUI-schil over Android heen, waardoor er veel visuele aanpassingen plaatsvinden en hier en daar extra features worden toegevoegd. Vergeleken met bijvoorbeeld een Nokia of Motorola zal Huawei dan ook meer tijd moeten besteden aan het integreren van Android Pie op haar toestellen.

(Via)

Bekijk het volledige artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *