HMD Global brengt Android 8.1 Oreo naar Nokia 8

De Nokia 8 krijgt deze week een update naar de nieuwste versie van Android 8.1 Oreo. HMD Global voorziet zijn vlaggenschip daarmee van de nieuwste Android-features, zoals een vernieuwd instellingen-menu en de weergave van accupercentages van verbonden bluetooth-apparaten.

De nieuwste versie van Android 8.1 Oreo was al beschikbaar als bèta voor het vlaggenschip van HMD Global. Nu brengt de fabrikant de definitieve versie van deze Android-versie naar zijn high-end toestel van afgelopen jaar. Nederlandse gebruikers bevestigden gisteren al het ontvangen van de update. Android 8.1 Oreo voor de Nokia 8 brengt onder andere navigatieknoppen voor accubesparing, een vernieuwd instellingen-menu en weergave van accupercentage van verbonden bluetooth-apparaten met zich mee.

Nokia 8 Blue Front Nokia 8 Blue Back

De bètaversie van Android 8.1 Oreo was afgelopen maand toegankelijk. HMD Global maakt de definitieve update een maand later beschikbaar en is daarmee erg snel. Behalve smartphones van Google draaien alle Android-toestellen momenteel op Android 8.0 Oreo. Samsung begint deze maand pas met het verspreiden van Android 8.0 Oreo naar zijn Galaxy S8-toestellen, welke afgelopen jaar eerder beschikbaar kwamen dan de Nokia 8.

Android 8.1 Oreo

De nieuwste versie van Oreo heeft net wat meer te bieden dan Android 8.0. Het gaat om een zogenaamde 'maintenance'-update van Android Oreo. Naast de eerdergenoemde features zijn Apps met ingang van Android 8.1 Oreo gelimiteerd tot het laten horen van één geluid per seconde. Ook krijgt de gebruiker toegang tot nieuwe emoji. De Nokia 8 van afgelopen jaar is met de nieuwste Android-versie helemaal up-to-date. HMD Global brengt de update dit jaar ook naar de Nokia 6, Nokia 5, Nokia 3 en Nokia 2.

(via)

Bekijk het volledige artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *