Nieuw patent van Apple beschermt ogen in het donker

Apple heeft patent gekregen op een stukje nieuwe technologie. “Luminescence Shock Avoidance in Display Devices”, zoals Apple het zelf noemt. Dit voorkomt dat er in het donker opeens te veel licht van het scherm in je ogen schijnt. Dit is niet alleen beter voor jouw ogen, maar ook voor de batterij.
Ken je dat gevoel dat je in je bed ligt en je een berichtje binnen krijgt? Je lag al lekker te sluimeren maar je bent toch nieuwsgierig naar datgene wat er zojuist op je telefoon binnenkwam. Je belooft jezelf dat je even snel kijkt maar daarna weer netjes verder gaat slapen. Je zoekt in het donker met vermoeide ogen naar je telefoon en wanneer je hem te pakken hebt en het scherm aanzet ben je gelijk weer klaarwakker. Waarschijnlijk met tijdelijk slecht zicht en mogelijk een beetje hoofdpijn. Deze nieuwe technologie voorkomt dit hopelijk in de toekomst door die lichtshock een stuk te verminderen.
In het donker staan jouw pupillen wijd open om zo, al het kleine beetje licht uit de omgeving te ..

Lees verder »

Motorola onthult nieuwe Moto G6-toestellen

Er is weer nieuws uit China! Wederom komt het nieuws uit de hoek van Motorola. Deze kanjer in budgettoestellen slaat weer toe en presenteerde haar nieuwe Moto G6-toestellen.
Na lang wachten is het zover. Motorola geeft de Moto G-serie eindelijk een vervolg. Afgelopen jaar introduceerde de fabrikant zijn Moto G5-smartphones tijdens het Mobile World Congress. Dat evenement vond dit jaar in februari plaats. Motorola, of eigenlijk Lenovo, heeft zojuist de nieuwe Moto G6, Moto G6 Plus, Moto G6 Play, Moto E5 en Moto E5 Plus onthuld. De Moto G6 en Plus-variant moeten vanaf volgende maand in de winkel liggen.
Van de Moto G6-toestellen lekten voorafgaand aan de onthulling al afbeeldingen en specificaties uit. Maar nu is het allemaal definitief. Alledrie de toestellen hebben hetzelfde ontwerp, behalve dat de vingerafdrukscanner bij de G6 Play op de achterkant zit. Verder wijken de toestellen eigenlijk alleen af in het formaat. De Moto G6 en G6 Play zijn even groot en hebben een scherm met een..

Lees verder »

Zojuist gepresenteerd: Motorola Moto E5 en E5 Plus

Motorola heeft vandaag in de hoofdstad van Brazilië de nieuwe Moto E5 en Moto E5 Plus onthuld. De toestellen zijn voorzien van 18:9-beeldschermen, een vingerafdrukscanner en beschikken over een prima prijs-kwaliteitverhouding.
Motorola heeft eerder vandaag de nieuwe Moto E-reeks bekend gemaakt. De twee midrangers volgen de Moto E4 en Moto E4&nbsp van afgelopen jaar op en doen dat inclusief een vingerafdrukscanner. Beide smartphones krijgen een beeldscherm mee dat twee keer zo breed als lang is, een 18:9-verhouding dus. Deze verhouding leent zich uitstekend aan het draaien van twee apps naast elkaar. Ook is de nieuwste versie van Android aanwezig. Beide smartphones zijn verder voorzien van een laag p2i waterafstotende coating.

Moto E5 De Moto E5 krijgt een 5 inch-beeldscherm met een resolutie van 720 bij 1440 pixels. Daarbij zijn de zijranden van het display net wat dunner dan zijn voorganger van afgelopen jaar. Achterop, onder de 8-megapixelcamera, zit een vingerafdrukscanner. Ook b..

Lees verder »

Honor presenteert in stilte de Honor 10

Zonder een groots persevenement heeft Honor vandaag haar nieuwste aanwinst gepresenteerd: de Honor 10. Hij verschijnt in vier verschillende kleuren, waaronder de bijzonder fraaie Mirage Purple en Mirage Blue. Het is nog niet bekend wanneer de verkoop in ons land van start gaat, of wat hij hier gaat kosten.
De afgelopen paar weken hebben we regelmatig over de Honor 10 geschreven. De ene keer doken er gelekte foto’s op, de andere keer lagen de specificaties op straat. Vanochtend zagen we nog de vermeende Chinese adviesprijzen van het toestel voorbijkomen. Aan het gespeculeer komt nu een einde. Honor heeft de Honor 10 eindelijk officieel gepresenteerd.
Dit moet je weten over de Honor 10 Aan rekenkracht schort het zeker niet bij de Honor 10. Onder de motorkap vinden we namelijk de Kirin 970. Deze krachtige chipset zagen we onlangs nog in de Huawei P20 Pro. Hij is niet alleen een stuk sneller dan zijn voorganger, de Kirin 960, maar ook een stuk energiezuiniger. Bovendien wordt hij bijges..

Lees verder »

Geen updates meer voor Huawei P10 Lite en P8 Lite (2017)

Loop je rond met een Huawei P10 Lite of Huawei P8 Lite (2018)? Dan vis je helaas achter het net. Huawei rolt namelijk geen software-updates meer uit voor deze toestellen. Dat is niet alleen vervelend voor jou als consument, maar ook opmerkelijk als zakelijk gebruiker. Weten hoe het zit? Lees dan snel verder.
Smartphoneproducenten en updates blijft een lastige combinatie. Fabrikanten als Samsung en Sony willen het liefst alle tijd die ze hebben steken in het ontwikkelen en verkopen van nieuwe toestellen. Daarentegen hebben ze ook een zorgplicht. De telefoons die ze verkopen onderhouden immers niet zichzelf. Het besturingssysteem en de skin die daar overheen is gegoten hebben ook TLC nodig (tender, loving, care). Daarom rollen ze gelukkig regelmatig software- en beveiligingsupdates uit om de grootste, potentieel gevaarlijke dreigingen buiten de deur te houden.
Geen Android 8.0 Oreo Huawei komt vandaag met onaangename verrassing. De Chinese telefoonmaker bevestigt tegenover onze colleg..

Lees verder »