Hands-on: OnePlus 6

We hebben er de afgelopen tijd een hoop over gespeculeerd, gedroomd, gepraat, en op gewacht. De OnePlus 6 is 22 mei eindelijk in de verkoop gegaan en wij nemen even een snelle kijk naar de nieuwste trots van OnePlus.
Het paradepaardje van OnePlus is een echt racepaard. Hij is enorm snel en dat merk je in alles. Schakelen in apps, opstarten of even snel iets opzoeken op het internet. Je vliegt er als het ware doorheen. Dat is ook niet gek, dit toestel is namelijk uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 845 en Adreno 630 GPU. Je hoeft je dus absoluut geen zorgen te maken over de rekenkracht. Het toestel wordt geleverd in 64GB-, 128GB en 256GB geheugen dat helaas niet uitbreidbaar is met een microSD-kaart. Daarbij kan je ook nog kiezen tussen de kleuren: Mirror Black, Midnight Black en Silk White.

Design Aan de voorkant vinden we een 6,28 inch Optic AMOLED-display met notch, schermresolutie van 2280 bij 1080 pixels en 19:9 beeldverhouding. Wanneer je kleinere schermen gewend bent, moet j..

Lees verder »

Essential lijkt handdoek in de ring te gooien

Essential, het bedrijf van Android-bedenker Andy Rubin, overweegt zichzelf te verkopen. Ook zou het bedrijf dat praktisch als eerste met een telefoon met notch kwam de ontwikkeling van een nieuwe smartphone stop hebben gezet. Het gehypete bedrijf zou niet aan de verwachtingen hebben kunnen voldoen; de verkopen lijken sterk achter te blijven.
De tegenvallende verkopen van de Essential Phone zijn wel erg zuur; het bedrijf bestede naar verluidt 100 miljoen voor de ontwikkeling en promotie ervan. Het niet uitbrengen van een opvolger is dan vooral financieel-technisch erg verstandig. In plaats daarvan zou het bedrijf werken aan een slim “home product” . Informatie over wat precies ontbreekt behalve dat het ergens in 2019 uitgebracht zal worden.
De Essential zag er mooi uit, maar verkocht nauwelijksEssential zou uitzoeken of het de activiteiten en patenten kan verkopen. Een andere mogelijkheid is om nieuwe telefoons onder licentie door derden te laten ontwikkelen en uitbrengen, iets wat Blac..

Lees verder »

ACM: Voor het eerst meer dan 100 miljard MB in één kwartaal verbruikt

We internetten er flink op los op onze mobiel. Volgens de Autoriteit Consument & Markt is het laatste kwartaal van 2017 voor het eerst de grens van 100 miljard mobiele MB's doorbroken. Hiermee verbruikten we in slechts 3 maanden tijd evenveel data als in heel 2015.
Dat blijkt uit de telecommonitor van 2017 die de ACM onlangs publiceerde. Het dataverbruik stijgt al langer en krijgt een extra boost door onbeperkte data-bundels, onder andere van Tele2 en T-Mobile. De stijging is zo sterk dat we met z'n allen voor het eerst in 3 maanden tijd 100 miljard MB's verbruikten; of voluit 100.000.000.000 MB's. Ter vergelijking; dat is evenveel als het totale verbruik in 2015, en 2x zoveel als in heel 2014. Het totale dataverbruik in heel 2017 kwam uit op 325 miljard MB.
Het merendeel van dit MB's werden verstuurd over het 4G-netwerk; 86%. Henk Don, waarnemend voorzitter van de ACM; “Consumenten lijken steeds meer behoefte te hebben aan grotere databundels. Het is een posit..

Lees verder »

Motorola Moto E5 te koop in Nederland

De Motorola Moto E5 is vanaf vandaag verkrijgbaar in ons land. Naast een fors scherm met dunne randen heeft hij onder de motorkap een batterij die anderhalve dag tot twee dagen meegaat op een lading. Hij is zelfs uitgerust met een vingerafdruksensor. Al met al haal je een vrij complete smartphone in huis voor slechts 149 euro.
Naast de Moto G6-serie heeft Motorola nog een tweetal telefoons onthult: de Motorola Moto E5 en Motorola Moto E5 Plus. Beide toestellen zijn inmiddels een maand oud. Het eerstgenoemde model is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. Met zijn prijskaartje van 149 euro is het de goedkoopste moderne telefoon in het assortiment van Motorola. En voor deze prijs krijg je een toestel die van alle gemakken is voorzien.
De Motorola Moto E5 in een notendop Zoals de naam wellicht doet vermoeden is de Motorola Moto E5 de opvolger van de Motorola Moto E4. Vorig jaar had de budgettelefoon van de Amerikaanse fabrikant nog een kleine 2800 mAh batterij. Voor meer power moest ..

Lees verder »

Teaser toont mysterieuze knop BlackBerry KEY2

Nog even en BlacckBerry onthult haar nieuwste aanwinst: de BlackBerry KEY2. Om ons nu al warm te laten lopen voor de presentatie, heeft de voormalige Canadese smartphonemaker een teaser online gezet. Daaruit blijkt niet alleen dat de aanstaande telefoon een dubbele camera krijgt, maar ook een toetsenbord met een nieuwe knop.
BlackBerry was jarenlang niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Vooral jongeren, maar ook zakelijke klanten en particulieren liepen over straat met een BlackBerry-telefoon op zak. Pingen met BlackBerry Messenger, een soort van sms-dienst, was erg populair. Voor een vast bedrag per maand kon je eindeloos berichten sturen naar je vrienden en vriendinnen.
De tijden van weleer behoren tot het verleden en het hoogtepunt van de BlackBerry-hype ligt ver achter ons. Met de BlackBerry Priv gooide de fabrikant het over een andere boeg. Het was namelijk de eerste BlackBerry-telefoon die niet op BlackBerry OS draaide, maar Android. Naast een volwaardig touchscr..

Lees verder »