Samsung bevestigt nieuwe Galaxy J-toestellen met Infinity Display

De komst van de Galaxy J4 Plus en Galaxy J6 Plus zijn deze week door Samsung bevestigd. Beide toestellen worden waarschijnlijk volgende week uit de doeken gedaan en komen naar alle waarschijnlijkheid ook naar ons land.
Samsung lanceerde dit jaar in mei de Galaxy J4 en J6. Deze week wordt de komst van Plus-varianten voor deze toestellen door Samsung India bevestigt. Op korte termijn zal het bedrijf de nieuwe toestellen presenteren met een vingerafdrukscanner verwerkt in de zijkant van de behuizing. Ook gaat de fabrikant een Infinity Display en een dubbele primaire camera meegeven aan deze aankomende budgetsmartphones.

Onder de klep van beide smartphones komt naar verluidt de Snapdragon 450-chipset te liggen in combinatie met 4 GB werk- en 64 GB opslaggeheugen. Een flinke batterij van 4350 mAh moet de Galaxy J4 Plus en J6 Plus urenlang van energie voorzien. Verder draaien beide toestellen bij release naar verwachting op Android 8.1 Oreo. Of de toestellen een update naar de nieuwste ve..

Lees verder »

Vervanging accu iPhone duurder vanaf 1 januari 2019

Werkt de accu van je iPhone niet meer helemaal lekker? Dan is het verstandig om deze voor het einde van het jaar te laten vervangen. Als je dat na 31 december 2018 doet, betaal je tientallen euro’s meer voor dezelfde klus. Apple verhoogt vanaf volgend jaar de tarieven voor batterijvervanging voor alle iPhones.
Er is niets zo vervelend als een smartphone waarvan de batterij niet in topconditie verkeert. Je mag er toch van uitgaan dat een mobiele telefoon de hele dag meegaat als hij helemaal is opgeladen? Natuurlijk hangt dat voor een belangrijk deel af van hoe en hoe vaak je je toestel op een dag gebruikt, maar de conditie van de batterij speelt uiteraard ook een rol.
Dat werd pijnlijk duidelijk toen Apple afgelopen jaar een reparatieprogramma startte om de accu van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus te vervangen. Wat bleek: als de batterij niet langer optimaal presteerde, gingen de prestaties van de vlaggenschepen hard achteruit. Achteraf bleek het een ingebouwde feature te zijn van het..

Lees verder »

Eerste Galaxy Note 9 gaat in vlammen op

Een vrouw uit Long Island heeft een aanklacht ingediend tegen Samsung. Zij zegt dat haar Samsung Galaxy Note 9 gloeiend heet werd en spontaan in rook is opgegaan. Is de batterij opnieuw de boosdoener?
Toen we de kop lazen, kregen we direct een déja vu gevoel. In 2016 hoorden we namelijk vergelijkbare verhalen. Dat jaar lanceerde de Koreaanse smartphonemaker de Samsung Galaxy Note 7. Vlak na de lancering in Zuid-Korea doken de eerste verhalen op van consumenten waarvan het vlaggenschip spontaan in rook opging. Samsung deed het aanvankelijk af als incidentele gebeurtenissen. Toen de vlam in de pan sloeg bij andere gebruikers, ging het bedrijf op onderzoek uit. Al snel bleek dat er tijdens de productie van de accu iets mis was gegaan. Samsung riep iedereen op om de gekochte Galaxy Note 7 terug te brengen en in te ruilen voor een nieuw exemplaar.
Maar ook het vervangende exemplaar was niet brandveilig. Net als daarvoor kwam het ene na het andere incident in de media. Hoogtepunt -of bete..

Lees verder »

Apple start uitrol iOS 12

Nog even en je kunt iOS 12 downloaden. Bij de presentatie van de nieuwe iPhones afgelopen week maakte het Amerikaanse techbedrijf bekend dat gebruikers vanaf vandaag de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem kunnen installeren op hun iPhone en iPad. Wij zetten alvast de belangrijkste zaken voor je op een rij.
Wie het laatste ontwikkelingen in smartphoneland een beetje in de gaten houdt, weet vast en zeker dat Apple vorige week drie nieuwe vlaggenschepen introduceerde. Deze gaan door het leven als de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. De laatste twee modellen zijn vanaf aankomende vrijdag te koop in ons land, op de iPhone XR moeten we nog tot eind volgende maand wachten. Je hebt dus niet veel tijd om te sparen en zult dus een beroep moeten doen op je spaargeld. Het instapmodel van de iPhone XR heeft een adviesprijs van 859 euro. De iPhone XS begint bij 1.159 euro, de iPhone XS Max gaat voor minimaal 1.259 euro over de toonbank.
Over iOS 12 Het prijskaartje is weliswaar gep..

Lees verder »

Tips: Hoe maak ik geheugen vrij op mijn iPhone?

Zit het geheugen van je iPhone propvol? Er is niets zo vervelend als een smartphone die geen ruimte heeft voor nieuwe apps, foto’s, video’s, muziek en andere bestanden. Een geheugenkaartje is in het geval van een iPhone geen oplossing. In dit artikel geven wij een aantal tips waarmee je snel en eenvoudig extra opslagcapaciteit vrijmaakt.
Een smartphone waar niets meer bij past is super vervelend. Bij de meeste Android-telefoons is dit euvel te verhelpen door een microSD-kaart te kopen en deze in je toestel te stoppen. In een handomdraai voeg je een X-aantal gigabytes toe aan je geheugen zodat je er weer tegenaan kunt. De prijzen van microSD-kaarten zijn tegenwoordig niet meer zo hoog als een paar jaar geleden. Als je goed zoekt vind je op internet genoeg aanbieders die geheugenkaarten van 128GB en meer verkopen voor slechts enkele tientjes. Heb je weinig verstand over microSD-kaarten? In het onderstaande artikel vertellen we je precies waar je op moet letten als je een geheugenkaart ..

Lees verder »