Wileyfox brengt Android 8.1-update binnen drie weken naar Swift 2-toestellen

Wileyfox blijft bestaan en gaat verder onder de vleugels van STK. De fabrikant hoopt de Android 8.1-update binnen drie weken uit te rollen naar de Wileyfox Swift 2, 2 plus en 2X.
Ondanks de financiële problemen bij Wileyfox komt de Britste smartphonemaker op korte termijn met een update naar Android 8.1 Oreo voor de Wileyfox Swift 2, Swift 2 Plus en Swift 2 X. Binnen drie weken moet de update worden uitgerold naar gebruikers van de genoemde toestellen. Wileyfox is na Google één van de eerste fabrikanten die de nieuwste Android-versie beschikbaar maakt.
Volgens Robert de Hoo, directeur bij Wileyfox Benelux, is de snelle update een motiverende reden om door te gaan met het bedrijf. Ook voor consumenten is dit volgens hem een goede reden om een smartphone van het merk Wileyfox aan te schaffen. Eerder deze week werd bekend dat Wileyfox wordt overgenomen door STK, een smartphonefabrikant die eveneens Britste wortels heeft en smartphones maakt.
Dit gebeurde nadat eerder in februari beken..

Lees verder »

‘OnePlus 6 gaat helft meer kosten dan voorganger’

OnePlus is dichtbij het introduceren van haar nieuwe toestel. Over de OnePlus 6 lekken steeds meer dingen uit, waaronder nu de prijs. Die blijkt een flink stuk hoger dan we van OnePlus gewend zijn.
De OnePlus 6 zit eraan te komen, en dat blijkt uit de vele lekken die er op het internet de ronde doen. Nu is het de beurt aan de prijs, want op een Chinese website is een prijsindicatie te zien, tezamen met de chipset die de nieuwe OnePlus gaat gebruiken. Dat dat de Qualcomm Snapdragon 845 gaat worden, wisten we al een tijdje. De prijs van 749 dollar is nieuw. De OnePlus 5T kostte bij introductie nog 499 dollar.
Geruchten over de OnePlus 6 Het was niet bepaald stil rondom de OnePlus 6. Zo lekte er een week geleden al uit dat de Qualcomm Snapdragon 845 het toestel aan gaat drijven. Ook lekte reeds uit dat het toestel wordt voorzien van een 6.2 inch groot scherm, en een zogeheten 'notch' krijgt. De smartphone gaat uiteraard draaien op Android 8 Oreo, dat mag geen verrassing zijn…

Lees verder »

Actie: alleen vandaag 15 procent korting op Nokia-telefoons bij Media Markt

Media Markt heeft een interessante actie voor wie op zoek is naar een smartphone of andere consumentenelektronica. Alleen vandaag krijg je maar liefst 15 procent als je een Nokia-telefoon aanschaft. De beste aanbiedingen hebben we hieronder voor jullie op een rij gezet.
Afgelopen jaar maakte Nokia haar grote comeback op de smartphonemarkt. Dat wil zeggen, in naam. Nokia zelf maakt niet langer smartphones. Toch verschenen er vorig jaar enkele nieuwe Nokia-telefoons, waaronder de Nokia 8 en de immens populaire Nokia 6. Hoe zit dat? Nokia heeft hierover afspraken gemaakt met HMD Global en FIH Mobile, hier ook wel beter bekend als Foxconn. Foxconn is verantwoordelijk voor de productie, HMD Global voor de promotie, distributie en onderhoud van het besturingssysteem.
Het jaar is nog maar jong en toch hebben we al diverse nieuwe Nokia-telefoons voorbij zien komen. Op het Mobile World Congress (MWC) onthulden de Finnen de Nokia 1, Nokia 6 (2018), Nokia 7 Plus en Nokia 8 Sirocco. Deze liggen..

Lees verder »

Eerste afbeeldingen van Moto E5 Plus gelekt

Motorola komt dit jaar met een aantal nieuwe smartphones. Dat bleek eerder dit jaar uit de gelekte line-up van Motorola-smartphones. De Moto E5 Plus verschijnt nu voor het eerst in beeld met een vingerafdrukscanner achterop.
Van Motorola verwachten we binnenkort een aantal nieuwe budgetsmartphones. Naast de aankomende Moto G6-toestellen kijken we uit naar de Moto E5 Plus, welke één van de goedkoopste smartphones van het Motorola-merk wordt. Dat het toestel komt, kwamen we begin dit jaar al te weten. De line-up van Motorola lag namelijk in januari al op straat. Deze week verschijnt de eerste foto van de Moto E5 Plus online.

De foto’s zijn afkomstig uit China en tonen zowel de voor- als achterkant van de Moto E5 Plus. Achterop het toestel zien we een enkele camera met daaronder een vingerafdrukscanner. Op de voorkant van de smartphone zit verder een beeldscherm dat naar verluidt 5,8 inch groot is en over een resolutie van 720 bij 1440 pixels beschikt. Een 2:1-verhouding dus. De scherm..

Lees verder »

Android: binnenkort via de camera-app live streamen op YouTube

Met behulp van de camera-app op je Android-smartphone kun je binnenkort direct live een stream starten op YouTube. Het populaire videoplatform van Google maakt het daarmee eenvoudiger om live je verhaal te doen.
YouTube maakt live streams nu nog eenvoudiger voor zijn gebruikers. Vanuit de browser kun je sinds deze week direct een nieuwe stream starten via de link youtube.com/webcam. Je moet dan wel Google Chrome gebruiken. Andere browsers worden binnenkort ook ondersteund. Google brengt deze optie om direct live te streamen op korte termijn ook naar Android-toestellen. Je kunt dan direct via de camera-app een stream starten.
In tegenstelling tot voorheen is er geen extra software meer nodig wanneer gebruikers streamen via de bovenstaande link. Deze functionaliteit komt binnenkort dus ook beschikbaar voor Android-gebruikers. Google gaat met onder andere Samsung, Nokia en LG in zee door de zogenaamde Mobile Live deep link in de camera-app van deze fabrikanten te verwerken. De Amerikaan..

Lees verder »