Samsung Galaxy A7 (2018) review

Het echt grote smartphonegeweld van 2018 ligt helaas achter ons. Desalniettemin is er meer dan enkel het high-end segment. In tegendeel zelfs: er zijn meer midrangers en budgettelefoons dan echte vlaggenschepen. Zo ook bij Samsung, dat nog altijd het middensegment bevaart met de Galaxy A-lijn. Of de Galaxy A7 (2018) een waardige toevoeging is, lees je in onze review.
Samsung is er qua imago in een paar jaar tijd flink op vooruitgegaan. Waar eerst nog termen als 'namaak' en 'wannabe-iPhones' gebruikt werden bij het zien wat er van de Zuid-Koreaanse loopband rolde, lees je nu vooral superlatieven als 'vooruitstrevend' en 'uniek'. Deze lofzangen zijn voornamelijk bestemd voor toestellen uit de Galaxy S-lijn, de absolute eyecatchers van de techgigant. Over de midrange Galaxy A- en budget J-lijn zijn critici, ons incluis, vaak niet erg over te spreken.
Samsung CEO DJ Koh merkte dit ook op en kwam halverwege 2018 met de belofte dat de fabrikant meer ..

Lees verder »

‘iPhones van 2019 krijgen geavanceerd Samsung display’

Samsung en Apple lijken voor de buitenwereld niet bepaald elkaars beste vrienden. Toch doen ze zaken met elkaar. Vooral Apple heeft de Zuid-Koreaanse techgigant nodig vanwege haar oled-technologie. In 2019 zullen de te verschijnen iPhones gebruikmaken van nieuwe, dunnere oled-panelen, wederom afkomstig van Samsung.
Apple heeft jarenlang vastgehouden aan haar eigen lcd-schermen voor de iPhones. In 2017 kwam daar na lange tijd eindelijk verandering in. De iPhone X was de eerste smartphone van Apple met een oled-display. In tegenstelling tot wat je wellicht zou verwachten van een van 's werelds grootste techbedrijven ter wereld, bleek Apple niet in staat om de oled-schermen zelf te maken. Daarvoor heeft het aan de deur geklopt bij haar eeuwige rivaal Samsung.
iPhones 2019 krijgen Y-Octa-panelen Dat de samenwerking Apple echter niet zint, blijkt wel uit het feit dat er al maandenlang hardnekkige geruchten rondgaan over een samenwerking tussen Apple en LG voor oled-schermen. Ondanks ..

Lees verder »

‘Galaxy S10 vanaf 8 maart te koop’

Voor het eerst horen we iets over de introductie en verkoop van de Samsung Galaxy S10. Volgens de laatste geruchten onthult Samsung op woensdag 20 februari haar nieuwste vlaggenschip. De eerste exemplaren liggen naar verluidt zo’n twee weken later, op vrijdag 8 maart, in de winkels.
Dat schrijft de Britse techsite Gizmodo UK op basis van een anonieme bron.
Het is geen geheim dat Samsung niet zoveel succes boekt met de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Om die reden heerst er een gespannen sfeer op de smartphonedivisie van Samsung, zo gaat het gerucht. Dong-jin Koh, de man die aan het hoofd van de smartphoneafdeling staat, zou al zijn hoop gezet hebben op de volgende generatie vlaggenschepen: de Samsung Galaxy S10 en Samsung Galaxy F, de eerste commercieel verkrijgbare opvouwbare smartphone.
Ook de media kijken ieder jaar reikhalzend uit naar de nieuwste vlaggenschepen van Samsung. Zo ook naar de Samsung Galaxy S10. Als we de berichtgeving mogen geloven kunnen we vier vers..

Lees verder »

Sony ontslaat een kwart van haar personeel in Europa

De feestdagen horen de leukste tijd van het jaar te zijn, maar dat geldt dit jaar helaas niet voor iedereen. Vlak voor Kerst gooit Sony Mobile, de smartphonedivisie van het Japanse elektronicaconcern, 200 medewerkers op straat. Alle ontslagen vallen op het Zweedse kantoor in Lund.
Het komt helaas wel vaker dat er honderden en soms wel duizenden mensen van de ene op de andere dag hun baan en financiële zekerheid kwijt raken. Een goed voorbeeld daarvan is General Motors: eind november kreeg 14.000 man personeel te horen dat zij volgend jaar hun baan kwijtraken. Vanwege tegenvallende verkoopcijfers sluit het Amerikaanse automotivebedrijf vijf fabrieken in de VS, waardoor duizenden medewerkers ineens overtallig zijn.
Ook de smartphone-industrie is niet gevrijwaard van massaontslagen. Begin juli maakte HTC bekend dat 1.500 banen op de tocht stonden, een kwart van het totale personeelsbestand. Ook bedrijven als BlackBerry en LG hebben in het verleden grootschalige reorganisaties doorgevoe..

Lees verder »

Belsimpel officiële partner van Honor

Honor biedt haar smartphones weer officieel verkopen in ons land. Om dat te bereiken heeft de smartphonemaker uit China de handen ineen geslagen met Belsimpel. Als je in de toekomst een Honor-telefoon zoekt, kun je dus terecht bij de webshop uit Groningen.
Dat schrijft Belsimpel in een persverklaring.
Honor maakt haar comeback naar de Nederlandse markt. Het bedrijf verkocht haar telefoons aanvankelijk via een aantal partijen in ons land. Op een gegeven moment besloot moederbedrijf Huawei dat het genoeg was en kon je Honor-telefoons alleen nog maar kopen via haar webshop genaamd vMall. Door problemen met de leverancier trok Huawei hier afgelopen jaar ook de stekker uit. Sindsdien zijn de telefoons van Honor alleen verkrijgbaar in ons land dankzij de grijze import.
Dat behoort vanaf nu tot het verleden. Vanuit het Victoria Hotel in Amsterdam vertelt Jeroen Elkhuizen, een van de oprichters van Belsimpel, dat Honor de handen ineen slaat met Honor. Wie in de toekomst een smartphone van ..

Lees verder »