iOS 12 verbetert levensreddende software

Snelle hulp bij noodsituaties is enorm belangrijk. In ernstige noodgevallen kunnen een aantal minuten het verschil tussen leven en dood betekenen. Apple slaat hierom de handen ineen met RapidSOS om de next generation 911-software in de iOS 12 update te verwerken.
De locatie is één van de belangrijkste gegevens die een meldkamer nodig heeft wanneer ze een noodoproep ontvangen. Dit lijkt enorm vanzelfsprekend en is ook makkelijk wanneer je in een bekende omgeving bent. Het kan alleen soms voorkomen dat je niet weet waar je precies bent of dat je niet in staat bent om op dat moment duidelijk aan het meldkamerpersoneel door te geven wat de locatie is. Denk bijvoorbeeld aan mensen die in shock zijn of situaties waarbij de beller niet meer aanspreekbaar is. Tegenwoordig is het voor meldkamers al een stuk makkelijker om in die situatie een locatie te achterhalen met behulp van gps en apps.
Een noodnummer instellen op je smartphone doe je zo 21 jan 2017 – Het instellen van een noodnummer..

Lees verder »

Kwartaal omzet mobiele netwerk-operators naar 941 miljoen gedaald

De vier mobiele netwerk-beheerders (KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2) hebben samen in het eerste kwartaal een omzet behaald van 941 miljoen. Dit is 7 procent minder dan dat dit kwartet een jaar eerder behaalde en 3 procent minder dan het laatste kwartaal van 2017.
Drie van de vier providers maakte dit kwartaal minder omzet dan dat ze in het eerste kwartaal van 2017 maakte. De omzet van Vodafone is met 9,7% het meeste gedaald. Hierdoor moest het bedrijf ook een stukje marktaandeel inleveren en is na een daling van 0,9% op een marktaandeel van 30,8% geëindigd. T-Mobile verloor iets minder, maar nog steeds wel een pijnlijke 8,5% minder aan omzet waardoor zij nu een marktaandeel van 22,5% bezitten. KPN heeft van de drie verliezers procentueel de minste omzet verloren. Zelfs met een omzetdaling van 7,2% blijft de marktleider wel stabiel met een marktaandeel van 40,5%.
Tele2 wordt overgenomen door T-Mobile 15 dec 2017 – Het doek lijkt te vallen voor Tele2. De provider wordt overgenomen..

Lees verder »

Asus ZenFone 5Z arriveert in ons land

Afgelopen week verscheen de Asus ZenFone 5Z in de schappen van Taiwan, vanaf nu is Asus’ nieuwste vlaggenschip ook verkrijgbaar in ons land. Met zijn prijskaartje van 499 euro is het de goedkoopste Android-telefoon met Qualcomm Snapdragon 845 die je op dit moment kunt krijgen voor je geld.
Asus wist onlangs de spotlights te stelen op het Mobile World Congress (MWC). En dat is indrukwekkend als je nagaat dat Samsung, Sony en HMD Global hun nieuwste vlaggenschepen presenteerden op de Spaanse smartphonebeurs. De smartphoneproducent uit Taiwan kwam op de proppen met een drietal nieuwe mobiele telefoons: de Asus ZenFone 5 Lite, Asus ZenFone 5 en Asus ZenFone 5Z. Het eerstgenoemde model heeft zijn gezicht nog niet laten zien in ons land, de reguliere ZenFone 5 maakte eind mei zijn opwachting. Vanaf nu kun je ook zijn grote broer kopen.
Asus ZenFone 5Z in een notendop Een premium design, mooi groot beeldscherm, krachtige chipset, dubbele camera. De Asus ZenFone 5Z is een veelzijdige en com..

Lees verder »

HTC U12 Plus verkrijgbaar in Nederland

De HTC U12 Plus ligt vanaf nu ins ons land in de schappen. Het high-end vlaggenschip van de Taiwanese smartphoneproducent heeft een lekker groot scherm en telt maar liefst vier camera. Het topmodel is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 799 euro.
Het is al weer bijna een maand dat HTC haar nieuwste aanwinst aan de wereld toonde. In de weken voorafgaand aan de onthulling gingen er allerlei geruchten de ronde over de HTC U12 Plus. Alle anonieme bronnen en lekkers bleken het grotendeels bij het correcte eind te hebben.
Dit moet je weten over de HTC U12 Plus Qua vormgeving lijkt de HTC U12 Plus sterk op zijn voorganger, de HTC U11 Plus. Dat houdt in dat hij een aluminium behuizing heeft die afgedekt wordt door een krasbestendige laag Corning Gorilla Glass 5, maar ook dat hij stof- en waterdicht is dankzij de IP68-certificering. Het grootste verschil ten opzichte van zijn voorloper is het camerasysteem. Voorheen had het vlaggenschip één camera aan de voor- en achterkant, dit..

Lees verder »

CrossCall Action X3 review

De CrossCall Action X3 is een toughphone. Geschikt dus voor het betere gooi- en smijtwerk, maar is het ook een fijne smartphone? Lees het in deze uitgebreide review van deze smartphone annex baksteen.
Enige tijd geleden namen we de CrossCall Trekker X3 onder handen in een uitgebreide review. Nu is zijn goedkopere broertje aan de beurt, de Action X3. Daarmee wil CrossCall een relatief betaalbare maar toch multifunctionele toughphone in de markt zetten. Waar veel toughphones nu nog bedoeld zijn voor naast je smartphone, is de CrossCall Action X3 bij uitstek een toestel dat je als enige apparaat altijd bij je kan dragen.
Om je te helpen bij die actieve levensstijl heeft CrossCall een hele trits accessoires geïntroduceerd, waarvan we hier ook kort een aantal zullen testen. Ze maken allemaal gebruik van de X-Link aan de achterkant van de Action X3, welke ook op toekomstige CrossCalls terug te vinden moet zijn. Vooralsnog is deze aansluiting alleen nog op de Action X3 te vinden.
Het teste..

Lees verder »